SonoAir – Sonos til Mac

Slået fra


For nyligt investerede jeg i et par super lækre Sonos højtalere, da mine gamle højtalere til Mac´en havde en del år på bagen.
Valget faldt på Sonos Play1, idet designet er minimalistisk, dog unikt og passer perfekt til det setup, som jeg anvender. Lydmæssigt skal Sonos eftersigende være noget af det bedste, og det lød da også fantastisk ude i butikken.
Opsætning af Sonos højtalerne
Hvis formålet med Sonos højtalerne er erstatning for tidligere højtalere indstillet til stereo, så er det ingen sag – Når først Sonos app´en er downloadet, så er det blot at følge instruksen igennem. Jeg valgte at indstille mine to Play1 højtalere i stereo, og begyndte straks at spille musik via Sonos app´en. Skøn, skøn lydoplevelse – dog skulle jeg hurtigt erfare, at Sonos ikke kan afspille synkront med hverken Mac eller PC – hverken ved eksempelvis youtube afspilninger eller Mac´ens systemlyde, intet andet end musikken fra Sonos app´en ( der i øvrigt supporter/sammenkobler flere musik tjenester såsom Apple Music, Spotify, Tidal, Wimp mfl.) Der vil konstant være en forsinkelse på lyden ( i mit tilfælde på 65 sekunder) – dette er ikke acceptabelt!
Så hvad kan man gøre?
SonoAir
Efter flere dages søgning, faldt jeg tilfældigvis over programmet SonoAir, som er et gratis program, der ganske kort fortalt kan omdanne Sonos højtalerne til at kunne afspille video lyde, youtube film mv, dog ikke systemlydene fra hverken Mac eller PC.
Se denne korte video om, hvordan SonoAir fungerer:

Lektie lært – husk at læse ordentligt op inden køb af nyt udstyr!
Jeg er endt ud i at investere i et par AudioEngine A5+ højtalere, som er aktive højtalere, hvor jeg på sigt, har muligheden for at sonoficere dem via Sonos Connect tilkoblet direkte til højtalerne. På den måde kan jeg anvende Sonos appen, og samtidigt bevare min lyd fuldstændigt synkront.

JJ