Safari plugins – sikring af privatlivet

Slået fra


Som mac bruger, så anvender jeg Apples egen browser Safari, som min standardbrowser, trods jeg synes godt om og har installeret Googles Chrome browser, så er vanens magt bare over mig.
Apple gør meget for at sikre brugernes privatliv. En af de seneste opdateringer Apple har udgivet til Safari browseren, er muligheden for at websider ikke kan spore ens data. Denne indstilling findes under Safari indstillinger > anonymitet.
Hvis man gerne vil sikre sit privatliv på internettet en anelse mere, så kommer jeg her med mine bud på plugins, som kan værne om ens privatliv. Trods der ikke findes nær så mange plugins til Safari, som der gør til Chrome browseren, så afholder det mig ikke fra at bruge Safari fremadrettet.
Ligeledes er det vigtigt at pointere, at jo flere plugins, man har installeret i sin browser, des langsommere bliver ens browser. Jeg anbefaler at man maksimalt har 3-5 plugins installeret, uagtet ens valg af browser.
Anbefalede plugins:

  • Ghostery
  • AdBlock
  • Passwordmanager, eksempelvis LassPass eller 1Password

Ghostery pluginet sikrer at ens adfærd på nettet ikke kodes og sendes videre til virksomheder. Dette kaldes for trackere, som anvendes for at analysere og levere reklamer beregnet udfra ens adfærd på nettet.
Og nu der nævnes reklamer, så kan AdBlock varmt anbefales, så ens søgning på nettet bliver mere smidigt og ensartet, uden at reklamer fylder halvdelen af websiderne. Meget kan siges om AdBlockere generelt, men jeg synes det er ok at anvende disse plugins på sider man ikke ønsker at “støtte”. AdBlock giver muligheden for at specifikke websider kan “whitelistes”. Dette er en god feature, eftersom enkelte websites er begyndt at blokere for anvendelsen af AdBlockere. Dog oplever jeg det kun sjældent i min daglige færden på nettet.
Sidste plugin på min liste er passwordmanageren, som sikrer ens adgangskoder. Der findes mange forskellige passwordmanagers plugins/programmer,  som der kan læses om her. Jeg anbefaler, man ikke gemmer adgangskoder direkte i ens browser, eftersom det vil være åbenlyst for en hacker at lede efter adgangskoder i browseren, som ofte gemmer koderne i det der kaldes “klar tekst”.
Som sagt findes der ikke så mange plugins til Safari, men Macworld har i denne artikel givet deres anbefalinger af de bedste plugins til Safari.

JJ