Antivirus på IPhone & IPad – en nødvendighed? – Opdateret 30. juli 2019

Slået fra

Lige for tiden er ordene hacking og usikre netværk forsidestof på alle landets aviser og nyhedssider.
Der er endda oprettet en kampagne, der hedder “vi holder hackerne ude”, som netop skal oplyse den brede befolkning, hvordan man sikrer sig og beskytter sig mod ondsindet software og identitetstyveri på nettet. Jeg må indrømme den rammer meget bredt, men den er da bestemt værd at kigge på. Ligeledes kan det anbefales at kigge forbi siden ECSM (Europæisk Cyber Sikkerheds Måned), hvor der kan læses mere omkring IT-sikkerhed, herunder mulighed for at teste egen viden.
Når det så er sagt, så får jeg ofte stillet spørgsmålet om det egentligt er nødvendigt med antivirus på IPhone & IPads?
Svaret er ganske simpelt. Apples styresystem IOS er rent sikkerhedsmæssigt designet til ikke at tillade antivirus programmer adgang til selve kildekoden, forstået på den måde, at Apples IOS er sikkert nok. Såfremt et antivirus program fik adgang til IOS kildekoden, kunne dette program pludselig være den potentielle risikofaktor for netop du blev ramt af ondsindet software såsom virus mm.
Det bedste man kan gøre som IPhone og-eller IPad ejer er at sørge for at holde alle apps opdateret og især IOS. Så snart Apple udsender en opdatering, så burde det være af høj prioritering, eftersom Apple er et af de få IT firmaer, der udsender opdateringer på verdensplan til alle deres brugere.
Hvis man ønsker det, kan man installere et mini antivirus program såsom Avira Mobile Security, men det eneste dette program gør, at at scanne dine mails for at se, om din mail er forsøgt hacket og at sikre dig mod ondsindet phishing sites, altså identitetstyveri på nettet.
Ligeledes har Avira Mobile Security samme funktion som Apples “find min Iphone”, som er indbygget i alle Apples mobile enheder.
OPDATERING:
Tech siden TechRadar har netop udgivet en artikel omhandlende antivirus på IPhones – den er bestemt værd at læse. Den kan læses her.
Konklusion: Sørg altså for, at hold IPhone og IPads opdateret inklusiv installerede apps!

JJ